In eerste instantie besloot ik niet aan deze hype mee te doen. Ik vond het maar onzin. 'Tachtig jaar geleden wisten de mensen hier echt niks van, en toen werden ze ook wel oud' was mijn excuus (je merkt, ik ben altijd goed geweest in smoesje, not). MAAR het tij heeft zich gekeerd. Het gebeurde toen ik weer lekker op internet aan het rondstruinen was over diverse foodblogs. Ik zag supermooie foto's van healty ontbijtjes voorbij komen, met vers fruit en soms zelfs chocola! wow, wist niet dat dat ook onder de noemer ''healty' paste. Wat verder lezen, en ik zag dat het wel chocola met 70% cacao moest zijn, of raw cacao nibs.. Hmm, vage shit allemaal, maar toch had het mijn nieuwsgierigheid gewekt..
Afin, ik wilde simpel beginnen en zag dit recept voorbij komen op 'lekker en simpel'. Heerlijk blog voor students like me. So, eenmaal dit bestudeert te hebben, besloot ik in de appie dan maar eens cheapass euroshopper (of hoe heet dat, AH basics?) havermout mee te nemen. Als ik het dan niet zo lekker vond als ontbijt, had het mij in ieder geval niet zo veel geld gekost, en kon ik er vast nog lekkere muffins of een cake van maken..
Oke, dus ik kwam thuis, mijn huisgenootjes keken mij raar aan.. 'Ga JIJ als die hard brood en cracker liefhebber, nu PAP eten???'.. Vol ongeloof staarden ze mij aan, alsof ze hadden gezien dat ze een 9 hadden voor hun tentamen waar ze absoluut niet voor geleerd hadden. Ik had dit natuurlijk voorzien, dus vertelde over mijn experiment met 'appeltaart onbijt' en dat ik ook voor hun wilde maken als het lekker was. Neuhh, dat hoefde dan weer niet zo nodig. Mooooi, daar ben ik ook vanaf:).. Ik wilde het natuurlijk niet horen, want ik was zelf ook een beetje pessimistisch wat het ontbijten met havermout betreft..
De volgende morgen ging ik vol goede moed aan de slag.. Ik volgde de stappen in het recept, alleen heb ik sojamelk gebruikt, aangezien ik die nog had staan. Appeltje dr in, kaneel erbij, en hup in de magnetron. LOOP NOOIT weg mensen, serieus, blijf bij je geliefde papje staan, en hou hem goed in de gaten, anders loopt het dus over zoals bij mij de eerste keer.. Goed, gewoon opnieuw beginnen. Magnetron schoonmaken, en weer verder. Ik wilde dit ontbijt perse proberen, en als ik iets wil...
![]() |
Combi nummer 1 |
Ik wilde de moed niet zomaar opgeven, dus heb ik de rest van mijn superfoods ook eens geprobeerd door de havermout geprobeerd.. Geen van de combinaties was echt spectaculair.. Nu moet ik toegeven dat ik er misschien nog meer werk van moet maken (waar ik dus geen zin in heb s morgens.. vind het smeren van een boterham het makkelijkst). Zo heb ik gehoord dat je het beter kunt opwarmen in een pannetje. Dus eerst de melk + havermout + kruiden, en daarna pas de toppings erop doen. Geen idee wat er anders aan zou smaken dan vanuit de magnetron, behalve dat dat laatste veel makkelijker en sneller is in mijn ogen.. Iemand ervaring?
![]() |
Nummer 2: Bah! |
1. Appel, kaneel, rozijnen, gojibessen, lijnzaad en speculaaskruiden
2. Dadels, raw cacao nibs, kokos en lijnzaad
3. Appel, kaneel, gojibessen, incabessen, moerbijen en hennepzaad + honing
Combi 1 beviel me het best, en jeeeeeeezoes, wat was combi 2 goor man. Ik had me zóóóó verheugd op de chocola in mijn ontbijt en bah! wat is dat bitter zeg:(.. ik heb de helft serieus weggegooid (en dat wil wat zeggen, want ik haat voedselverspilling) en een boterham gepakt. Lekker met mijn heilige hagelslag.
![]() |
En nummer 3! |
Net zat ik aan de appel-kaneel kwark met chaizaad, en dat spreekt me dus toch veel meer aan, maar dat zal dan wel een stuk ongezonder zijn.. Kant en klare smaakjes kwark, maarja.. Iemand nog meer tips voor ontbijten met havermout óf heerlijke combi's met cacao nibs die wel te eten zijn? ik hoor het zeeer graag!
I just found your blog!!! It; s cute:) Thank you for recipes:) Good idea:) Today on my blog recipe for pizza:) Do you like homemade pizza? : ) I invite and I greet:)
BeantwoordenVerwijderenHee! Thank you; how sweet! I'll take a look on your blog. How could you read mine in Dutch?:)
VerwijderenMmmm.... met wat zoeter fruit dan misschien?
BeantwoordenVerwijderenBanaan en frambozen of ander roodfruit (uit de vriezer) ?
Ik ga het inderdaad nog eventjes met banaan proberen! Het probleem met roodfruit uit de vriezer is dat de vriezer hier altijd nokkie vol zit (studentenhuis he;))..
VerwijderenMaar als dat echt superlekker is, zal ik er plaats voor maken. Gooi ik gewoon wat van mijn huisgenoten eruit;)!
Hee, wat ik altijd echt superlekker vind: havermout met een kop gerapste wortels en flink wat rozijnen met (amandel)melk/water en speculaaskruiden (flink wat) koken, en dan wat maple syrup of honing eroverheen. Echt super!
BeantwoordenVerwijderenWoowww, klinkt goed! een soort carrot cake maar dan gezond; kan niet missen! Snel een keer proberen, thanks:)
Verwijderen