Ik kreeg van een van hen een boekje over Surinaams koken; geweldig. Ik hou ervan om in andere landen het eten te verkennen. Gewoon, omdat je het niet kent en het nieuw is.. Ik ben soms echt te nieuwsgierig, en zo ook naar eten en andere culturen. Het zouden mijn vriendinnen niet zijn als zij dit niet over mij wisten, en dus kreeg ik dit boekje. Op een zaterdagavond waarop ik alleen met 1 huisgenootje zou eten, besloot ik dit boekje eens te bestuderen en gelijk te gebruiken. Ik koos voor de komkommers in zuur als bijgerechtje (deze kende ik van mijn Surinaamse vriendin), en maakte fou yong hai (wat volgens mij niet echt Surinaams is maar oké; het recept bevatte een verse saus en niet uit een pakje), en Surinaamse Nasi! Lekkah lekkah van Els (en dus niet van Lassi:)).. Het was dus echt heel erg lekker en een keer wat anders..
Als eerste, maakt ik s ochtends al de zure komkommer, om deze te laten marineren. Ik
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9IIhiJJ-hlBYmGAel-o5JCvyD1ifoIch0vm9IGoTTiIodT303Qs-NBp5U7mOhDHeFKVH3X2okBpqZRsS8UXLFn3_0kDt0Zv4uszZUgqb6ke7Lzd-l-IwFFZdEVszNtUEeswXmlQOpH0bm/s1600/IMAG1759.jpg)
's Avonds, als je van plan bent te gaan koken en wel een keer trek hebt gekregen, maak je de rest. Hiervoor heb je nodig:
- Roerbakrijst van Lassie (deze hadden we nog, maar anders volstaat gewone afgekoelde rijst ook, of zilvervlies, wat jij wilt)
- 3 eieren
- Melk
- Zakje met nasi kruiden ( i know, to bad)
- Prei
- Ui
- Ketchup
- Suiker
- Azijn
- Peper en zout
- 1 eetlepel bloem
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZawhCyt1TDm0pdL30qoWu_IYBu5dJu6dDWJJMndL1OQItmTqlnjt0I9EuzIHNnE9oICZKAltqai4ZoVmbnyGdfmJ-2XMTHXO2AjKUM8pz6iYcVjUjvMbLkjpkxBD_odxqoT4dcyOdfUuF/s1600/IMAG1761.jpg)
Snij de prei en ui in ringen. Bak deze in een pan met anti-baklaag met wat olijfolie aan. Vervolgens voeg je de rijst toe (ongeveer een kopje pp). Wanneer je deze even hebt meegebakken voeg je een kopje water pp toe. De rijst zal dit water opnemen. Vervolgens voeg je de nasi kruiden toe (en wat water als je wilt). Zet je vuur zacht.
In een andere pan bak je nu óf 1 grote, maar ik heb 2 kleine omeletten gebakken. Je kan vast een ei bakken, dus bepaal zelf wanneer ze klaar zijn;). Deze omeletten leg je om te serveren op het bord. Giet wat zelfgemaakte fou yong hai-saus toe, en klap je omelet dubbel. Serveer met je nasi en komkommer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten