dinsdag 3 december 2013

Review: 't Gras van de buren' & 'de Markt' Utrecht

Deze blog is ietsjesssss langer uitgevallen dat ik dacht, maar zeker wel de moeite waard om te lezen; lekkere Review!

Vandaag ben ik er, samen met een huisgenootje, lekker een dagje tussenuit geweest. We wilden gewoon een dagje chill aan doen, lekker eten en drinken, shoppen en leuke winkels spotten. Normaliter zijn we erg druk met studie, werken en van alles en nog wat, en konden ons de laatste dag die we vrij hadden gemaakt om te shoppen in een andere stad nauwelijks herinneren. Nou dit dagje was geslaagd hoor, en wel in Utrecht!

Beide houden we er wel van 'andere winkels' dan de gewone H&M, ZARA, en mango op te zoeken, en datzelfde geld voor zaakjes om te eten. Dat laatste richt ik me dan net wat meer op; je bent een foodie in hart en nieren of je bent het niet;)

Lekker studentiekoos uitgeslapen vertrokken we in de intercity richting Utrecht, wat voor ons nog een uur en drie kwartier in de trein betekent. Niet geheel vervelend met een fijn boekje (ik lees nu 'het huis waar jij van hield' van de schrijfster van 'Haar naam was Sarah') en een stations cappuccino. Gewoon lekker Ah to Go, iedere koffie smaakt mij in de morgen, als er maar cafeïne in zit;)..

Aangekomen in Utrecht was het inmiddels rond 12 uur, en we wilden meteen opzoek naar iets waar we lekker konden lunchen of een taartje konden eten. Eerst even rondstruinen want we wisten niet waar we precies heen moesten. Heerlijk vind ik dat; lekker in een onbekende stad rondstruinen en wel zien waar je uit komt. Zo kom je echt de leukste dingen tegen! Zo kwamen wij na een half uurtje bij 'Broodnodig' terecht. Superklein, lief lunchzaakje, waar de taartjes mijn meteen met hun grote ogen aankeken. Serieussss, het was dat ze achter een vitrine stonden, maar anderss.. De snickerskoek, cheesecake, carrotcake, maar ook heerlijke muffins en ander zoets stond daar maar te wachten om in mondjes geschoven te worden. En meaannn wat ben ik jaloers dat mensen dat hebben kunnen doen, en ik niet.. Het zat namelijk pokkevol door binnen, en we konden dus net zo goed meteen terug naar buiten lopen. Dit dus ook gedaan en aan de Utrechtse 'locals' gevraagd naar een leuk lunchplekje. We kregen 'Tastoe' en 'Eerlijk' te horen, maar beide zaten dicht (maandag he). Bummerr; we leken wel verdoemd. Dus verder struinen en nog maar een local vragen, bij de grachten in de buurt.


Menu Lunch 't Gras
Een meisje stuurde ons naar 't Gras', ook wel als 't Gras van de buren' bekent. Ze vertelde ons dat je daar voor een broodje met koffie/thee/fris ongeveer 5 euro betaalt. Dat sprak ons studenten natuurlijk wel aan.. Onze weg daarheen was natuurlijk wel weer een avontuurtje waard (ik ben niet zo heel georiënteerd weggelegd), maar uiteindelijk vonden we het! Jeuj! Het is een soort bruin cafe waar het erg donker is binnen, hoewel dat wel gezelligheid uitstraalde. Het maakte foto's maken uiteraard wel lastig, maar dat moeten jullie mij maar vergeven;)

We bekeken de kaart en zagen inderdaad het leuke concept; je kiest je broodje of salade en afhankelijk van welk broodje je kiest, betaal je een bepaalde prijs. Zo kan je al een broodje carpaccio of tonijnsalade krijgen voor 5 euro, een gegratineerd broodje voor 7 euro of een salade voor 8 euro. En dat alles incl. koffie/thee/fris en als je graag jus wil, dan betaal je daar 1,50 extra voor. Goed te doen! Ik ging voor de carpaccio en mijn tafelgenootje voor de Wario: een gegratineerde bol met salami, kaas en groene pepertjes. Mijn broodje carpaccio werd geserveerd op dikke donkerbruine boterhammen met een lekker sausje die ik niet definiëren kon? parmezaan, rucola, pijnboompitjes en kappertjes. Heel lekker vers. Het broodje van mijn tafelgenoot zag er ook lekker uit en zo smaakte het ook zei ze. Het was wel een beetje vettig, maar hé dat hoort bij een gegratineerde bol. De bediening was niet al te snel, maar goed.. voor deze prijs nemen we dat voor lief. Lekker lunchen onder de Utrechtse studenten; heerlijk!
Hetzelfde concept gebruiken ze trouwens ook voor het diner.. Een voor, hoofd en nagerecht voor 15 euro, waar ook voldoende keuze voor vega in is. Proberen dus!
http://grasvandeburen.nl/grasvandeburen/t_gras.html
De pluspunten:

Broodje Carpaccio
+ Zeer goede prijs/kwaliteit-verhouding
+ Gezellige, ongedwongen sfeer

Verbeterpuntjes:
- Het toilet viel geen toilet te noemen door het missen van een wcbril..
- De ietwat trage bediening (maarja.. studenten blijven studenten)

De shoptocht kon vervolgd worden en na een hele tijd heeeel veeel leuke kleren passen bij costes (waar ik een chillbroek, trui, jasje en een leren riem kocht voor 70 euro in totaal; i love sale) en leuke cadeautjes spotten bij 'it's a present', was het alweer half 6 en tijd om te eten. We wilden eigenlijk aan de grachtjes, maar daar zat geen kip (once again; maandag he), en dat vind ik stom. Ik ga niet graag uit eten als er niemand anders in het cafe of restaurant zit; saai! kan je net zo goed een patatje op het station pakken of bij de mac gaan zitten. Dus ik vond het mijn taak (en plicht;)) om maar weer een local te vragen. Een hele aardige meid wees ons naar 'de markt'. Naar haar zeggen niet heel duur en toch gezellig. En gelijk had ze! we kwamen binnen en de langzamerhand stroomde de boel gewoon vol; en dat voor een maandag! Het zit er heel knus, maar toch erg stijlvol ingericht. Ook erg leuk dat je zicht hebt op een tuintje achterin. We bekeken de kaart, en daar werden we vrolijk van. Standaard gerechten die toch net even wat anders zijn. Pizza met coppa di parma, ananas en pistachnoten, fritatta met gorgonzola en sjalotjes, of een pasta met eendeborst en marsala.. Hmm, klinkt vet lekker allemaal en we hebben er helemaal zin in. Ik ga voor een pompoenrisotto met paddenstoelen, pompoen (goh), groene asperges en pompoenpitten. Mijn tafelgenootje gaat voor de pizza. Nadat we het eten besteld hebben, de drankjes komen overigens in vet leuke glazen, krijgen we een gratis broodje op tafel met olijfolie om in te dippen! Dikke plus, zeker omdat het brood ook erg lekker is.


Lekkere Pompoenrisotto
We zitten beide net aan ons eerste stukje brood of onze gerechten staan al op tafel. Dat is jammer, want ik wilde nog wel eventjes genieten van de lekkere broodjes. Alla, dan maar dippen in de heerlijke risotto, die precies is zoals ie moet zijn. Lekker smeuig, maar nog wel veel structuur, asperges nog wel knapperig, maar toch goed gaar en de champignons smaken ook prima. Er wordt nog wat rucola en tomaatjes bij geserveerd, en natuurlijk afgetopt met een goeie, dikke laag parmezaan. Heerlijk. In tijden niet meer zo'n lekkere risotto gegeten. Ook de pizza van mijn tafelgenoot smaakt goed. Lekkere dunne bodem, en de ananas in combinatie met coppa di parma is apart, maar smaakt prima. Het zoete van de ananas is een lekkere tegenhanger voor het zoute van de parma. We krijgen er nog een kleine salade bij. Op het tafeltje naast ons zien we opeens een plateau verschijnen die je al voorgerecht kon bestelen vanaf 2 personen, om te delen dus. Het zag er zó lekker uit, dat wij stiekem wel een beetje spijt hadden deze niet te hebben besteld. Naast ons was een visplateau, maar er werden opeens vanuit alle hoeken vlees/vis of vega-plateaus, of een combinatie ervan, naar verschillende tafeltjes gebracht; populair onder de gasten dus. Probeerseltje voor de volgende keer dus, hoewel ik ook zeker geen spijt heb van de heerlijke risotto.

Met de overgebleven broodjes 'lik' ik mijn brod uit en met een vol buikje vertrekken we weer naar buiten. We waren beiden zo'n 20 euro kwijt, en dat incl. drank. Heel netjes! Vriendelijk personeel, lekker eten, goede bediening en knusse tent. Hier kom ik zeker vaker en een aanrader voor jullie!

http://restaurantdemarkt.nl/

De pluspunten:
+ Leuke, vlotte bediening
+ De kaart is 'weer eens wat anders' qua combinaties
+ Voldoende keuze voor vega's hier
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding

De verbeterpuntjes:
- Het hoofdgerecht volgden de broodjes wel heeel snel op. Hier had de bediening wat meer rekening mee mogen houden.
- De bediening was niet echt bekend met alle gerechten, wanneer we om de smaken vroegen.

Goed, geslaagd dagje dus, vol met lekker eten en drinken, lekker geklets, en gezelligheid in Utrecht. De speculaas latte vlak voordat we de trein op stapten (toetjeee) was ook zeker geen straf! Utrecht is toch weer wat meer 1 van mijn favoriete steden in Nederland geworden..


Omw to Utahh
Heul veel kleren passen bij Costes.. Geen opmerkingen:

Een reactie posten